Wim den Hertog is een veelzijdig ontwerper en kunstenaar, bekend om zijn decors en ruimtelijke videokunst. Hij studeerde aan de Kunstacademie St. Joost Breda en vond zijn werkterrein bij de Nederlandse Televisie, als docent en als beeldend kunstenaar met tentoonstellingen in binnen en buitenland.

Hij won in 1988 de Prix de Rome en in 1994 tweemaal een Broadcast Designers Award, New York.

Wim den Hertog woont en werkt in Zeeuws-Vlaanderen.

Karakteristiek voor zijn werkwijze is de grote verscheidenheid aan uitingsvormen: schetsen, tekeningen, animaties, schaalmodellen en collages. Het werk dat daaruit voortkomt is het gevolg van een wisselwerking daartussen en een onophoudelijke zoektocht naar een ongeziene verbeelding.

Wim voelt zich verwant aan de stroming kunstenaars/ontwerpers uit de vorige eeuw die werkten met sterke geometrische vormen en verhoudingen. En hij deelt een zelfde maatschappelijke betrokkenheid als de initiatiefnemers van De Haagse Kunstkring waar hij zelf ook deel van uitmaakte.

Zelf baseert hij zijn werk ondermeer op het algoritme van Leonardo van Pisa, bijgenaamd Fibonacci, om daar vervolgens een creatieve verhouding mee aan te gaan.

Lees verder: Levensloop van Wim den Hertog

© 2023  wim den hertog

LevensloopProclaimer